Teater Tiddelipom/Tegelscenen

Teater Tiddelipom har sin bas i Hökarängen och består av Micaela Gustafsson och Hanna Rosén. Teaterns mål är att producera scenkonst för barn 0-12 år och att arrangera roliga evenemang, ordna spännande gästspel och samarbeten i Hökarängen med omnejd.

Teater Tiddelipom driver även Tegelscenen, Söndagsvägen 9 i Hökarängen.

Morgongårdenbild 3

Föreställningar och projekt

Teater Tiddelipoms första projekt var att arrangera en levande julkalendern i Farsta Centrum december 2013 varje dag kl 14.30. I kalendern framträdde barn och unga från Farsta. Projektet skedde i samarbete med Farsta Stadsdelsförvaltning, Kulturskolan och Farsta bibliotek, förskolor, fritiden och skolor i Farsta samt även med Atrium-Ljungberg och Svenska Kyrkan. Projektet finansierades delvis med stöd av Stockholms Stads kulturförvaltning och Farsta stadsdelsförvaltning.

Under våren 2014 spelade Teater Tiddelipom miljöshowen Recycling Big Band i samarbete med Hållbara Hökarängens miljökampanj under mars-maj 2014.

Bild: Susanna Elforss

Recycling Big Band, Bild Susanna Elfors

Teater Tiddelipom håller sedan 2014 i en gästspelsserie för barn på Tegelscenen. Mat och kultur för barnfamiljer i farten.

mer info

www.teatertiddelipom.se

www.tegelscenen.se

 

Tidigare: Föreningen för kreatörer

Teater Tiddelipom hette tidigare Föreningen för kreatörer och bildades hösten 2010 av mig och en samling andra brokiga konstnärstyper. Tillsammans hyrde vi en lokal ”lilla lokalen” på Sjöskumsvägen 28 i Hökarängen. En stark gemensam nämnare i föreningen var att alla var trångbodda småbarnsförädrar i Söderort som behövde extra utrymme för att kunna utöva konstnärlig verksamhet, samt att i stort sett alla medlemmar riktade sin verksamhet till barn.

Föreningens medlemmar har under åren i den gemensamma lokalen bl a skrivet böcker, gjort Stockholmskartor för barn, producerat musik och teater, klippt dokumentärfilm, sytt dockor och kläder och gjort glaskonst av barnteckningar

Utöver medlemmarnas vanliga verksamhet i lokalen har föreningen arrangerat flera offentliga evenemang i Stadsdelen Farsta. Tre år i rad har föreningen stått som arragörer för Plaskdammsfestivalen i Fagerlidparken och varit med och arrangerat Hökarängens dag, t ex under 2012 deltog de med en Trehjulingsparad för barn på gågatan i centrum.

Plaskdammsteater

Föreningen har även genom mig initierat och bidragit till att producera barnteaterföreställningen PLASK! genom stöd från Stockholms Stads Kulturförvaltning i samarbete med Pantomimteatern. Föreställningen som spelades i Stockholms stads plaskdammar sommaren 2012-13 köptes bl. a. in av Parkteatern som en del av deras sommarprogram. Plask-projektet har sedan genom Pantomimteatern fått ett treårigt stöd från Arvsfonden till att producera 4 olika vattenföreställningar och till att omfatta hela landet.

Föreningen har tidigare samarbetet med:

IPA-barns rätt till lek, Movium SLU, Parkleken Fagerlid, Farsta Stadsdelsförvaltning, Hökarängen Bästa svängen, Hållbara Hökarängen, Levande Hökarängen, Hökarängens Stadsdelsråd, Föreningen Vardagsmat, Hyresgästföreningen Vävstolen, Folkodlarna i Skarpnäck, Pantomimteatern, Stockholms Stadsteater Parkteatern, Atrium Ljungberg, Kulturskolan i Farsta, Biblioteket i Farsta, Kulturhuset Fanfaren, Fritidgården Morris, Förskolor och skola fritid i Farsta, Konsthall C, Svenska kyrkan