Filt & Kudde (1-3 år)

Filt & kudde är en ny musikföreställning för barn 1-3 år av och med Micaela Gustafsson. Musiken bygger på några utav låtarna från Micaelas skiva för bebisar ”Nä-eh” som släpptes våren 2016.

Filt & kudde är en musikföreställning som riktar sig till 1-3 åringar. Barnen får möta Micaela som har med sig sin egen filt och kudde. Nu är det nämligen dags för henne att vila en stund, men det blir inte riktigt så… istället får vi vara med om ett oväntat möte mellan en väldigt pigg människa och en mycket trött katt. Filten och kudden finns hela tiden med och bidrar till olika visuella förvandlingsmoment. Den här föreställningen är full av infall och dråpliga situationer som barnen kan känna igen sig i. Den värld som Micaela skapar är nära besläktad med clownens och bottnar i traditionell slapstick. Musiken är roligt nyskapande och den är hämtad från Micaelas cd Nä-eh (2016) som är specialskriven för de allra minsta. Och såklart får den som vill sjunga med!

Föreställningen spelas uppsökande, är 20 min lång och tar emot en publik på högst 30 barn i åldern på 1-3 år.

Spelutrymme: ca 2×2 m Byggtid 30 min, rivtid 10 min. Har eget ljus och ljud.

Produktionen har fått kulturstöd från Stockholms stads kulturförvaltning och ingår i utbudet med Kulanpremie. Registrera din bokning för att ta del av Kulanpremien här 

Kulanpremien gäller för förskolor och skolor i Stockholms stad. Kontakta kulan@stockholm.se för att anmäla dig som användare eller om du behöver hjälp.

Föreställningen fanns med i Länsmusikens i Stockholms utbudskatalog 2017-2018

Bilder och material för pedagoger 

Här hittar ni några bilder på olika viktiga moment i föreställningen som ni kan använda för att komma ihåg och reflektera kring tillsammans med barnen.

Och här finns en länk till en Filt & kudde-spellista på Spotify 

Idé: Micaela Gustafsson och Hanna Rosén

Musik och framförande: Micaela Gustafsson

Scenografi/rekvisita: Hanna Rosén

Ljudteknik: Kundali Björkum Löfstrand

Foto: Sanna Tirén