Om…

Micaela Gustafsson – låtskrivare och artist

”Det börjar med att jag skriver en låt, sen några till… låtarna samlas på en skiva och sen bygger jag en föreställning utifrån materialet på skivan”

Micaela har sedan hösten 2013 försörjt sig på att spela musikföreställningarna på förskolor och bibliotek i Stockholms Stad, på senare år främst för riktigt små barn.

  • 2017 släpptes de första avsnitten av Micaelas prisbelönta Bebispodden för Barnradion SR räkning. Sedan dess har fler avsnitt av Bebispodden tillkommit samt nya Trotspodden (2020)
  • Sent 2013 grundade även Micaela Teater Tiddelipom och Tegelscenen och drev denna verksamhet till och med 2018.
  • 2011-2013 var Micaela verksam inom Pantomimteatern t ex sågs hon föreställning Plask! vars idé och projekt hon initierat. PLASK! spelades i Stockholms Stads plaskdammar sommaren 2012 och 2013 i samarbete med Parkteatern. Se liten film om föreställningen gjord av Pedagog Stockholm här

Utbildning
Är utbildad inom låtskrivande och musikproduktion på Musikmakarna i Örnsköldsvik.
Gjorde examensarbete inom ”barnmusik” vilket resulterade i ett material som gavs ut 2011 på skivan ”Barnlåtar i am och C”. Har sedan skivsläppet turnerat med låtmaterialet, en verksamhet Micaela utvidgade med musikföreställningen ”Speldosan” som satte startskottet för Micaelas nuvarande verksamhet.

Är även utbildad på Dell’Arte International School of Physical theatre, CA USA.
En skådespelarutbildning med inrikting på mim, Commedia dell’Arte och Melodrama. Basen i utbildningen är att skådespelaren skall vara en ”actor/creator” som genererar sitt eget sceniska  material.

Har tidigare spelat mycket Commedia dell’Arte och var på 90–talet med i och grundade Commedia dell ’Arte-truppen Kompani Komedi som turnerade ett flertal år runt i Sverige och Europa. Har även hållt i många ”Commedia”-workshops inom ”Skapande skola” för Pantomimteaterns räkning. Har också turnerat med soloföreställningen ”Zanni” både i USA på olika bibliotek (Portland, Oregon) och i Sverige bl a inom Kultur i vården.

Micaela gillar också att arrangera roliga saker för barn som t ex trehjulingsparader, plaskdammsfestivaler och levande julkalendrar.