Månadssånger

I mars 2015 startade ett stort låtskrivarprojekt mellan mig och förskolebarn i stadsdelen Farsta. Projektet gick ut på att barnen skickade ord till mig varje månad, ord som de associerat med just den månad de befann sig i. Sen komponerade jag en låt inspirerad av deras ord och skickade tillbaka den till barnen i slutet av samma månad.

Projektet har sträckte sig över ett helt år och avslutades den 8 juni 2016 med en konsert där barn från olika förskolor och familjedaghem framför låtarna på stora scenen i Farsta Centrum.

Låtmaterialet samlades på en cd som i maj/juni 2016 delades ut gratis till alla barn inom förskoleomsorg i Farsta. Detta var möjligt genom en sponsring från Stockholmshem som betalat pressningen av skivan. Cdn finns även att beställa samt notblad.

Stort tack till alla barn och pedagoger på familjedaghemmen Näverhatten, Knallen, Cherstin Roséns, Vivian Hultmans, Puzzlet, Småtrollen och på förskolorna  Sagoskogen avd Mattisborgen, Morkullan avd Påfågeln, Växthuset avd Blåsippan, Murgrönan, Lagunen avd Bläckfisken, Holmen, Lilla Skogen avd Kantarellen, Regnbågen, Trollgården, Samsö avd Fyren och Sagobacken. Och tack till Farsta Stadsdelsförvaltning och Marie Ehrenbåge för ett fantastiskt samarbete!

bild 2 mat och kulturbild 1 mat och kulturFoton Anna Drvnik

Redan i maj 2015 kunde man få se en liten försmak av projektet då jag uppträdde med några av låtarna tillsammans barn på Mat och kulturfestivalen i Farsta centrum.

Länk till artikel om projektet

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/barnens-ord-bli-manadsskiva-i-farsta/aRKoes!Q0dpn0qztwRWQDNs0zVGEw/